Актуално


Ревю Varna Free Fashion night
с участието на студенти от специалност „Мода и мениджмънт в модата“

6.02.2017

19:00

Клуб номер 1


Майсторски клас „КОД ДАНЪЦИ“
с лектори: Милена Колева – Директор на ТД на НАП Варна, Енчо Йорданов – Мениджър в Taxback.com, Галина Петрова – Лектор в Учебен център към Митница – Балчик.

11,12.02.2017

9:00

Зала 407


Уъркшоп „Реновация на паметници на недвижимото културно наследство“ с лектори от Италия, Франция, България – съвместно с Български съвет за устойчиво развитие (BGBC)

24.02.2017

13:30


Ревю по повод рождения ден на предаването „На светска вълна“ по БНТ, с участието на студенти от специалност „Мода и мениджмънт в модата“

27.02.2017

19:00

Клуб номер 1


Варненски свободен университет беше на живо. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели снимката на Хореография ВСУ "Черноризец Храбър". ... See MoreSee Less

ДАРЕТЕ СИ НАСЛАДА И СЕ ПОТОПЕТЕ В НАШЕТО ИЗКУСТВО! Ние студентите от специалност „Хореография“, артисти в Академичен танцов театър на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, ще поздравим нашите почитатели в град Шумен по повод Световния ден на танца. Очакваме Ви! 28 април 2017, 18 часа, ДКТ „В. Друмев“ – гр. Шумен ВХОД СВОБОДЕН Станете част от нас като: ksp.vfu.bg/bakalavar/spetsialnosti/horeografiya/

View on Facebook

Уважаеми студенти,
от 17 април 2017 г. министерството на образованието и науката стартира кандидатстването за летния семестър на учебната 2016/2017 година - за стипендии за успех и стипендии за специални постижения по проект „Студентски стипендии – фаза 1“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие.
В срок до 14.05.2017 г. ще имате възможност да кандидатствате по електронен път през страницата на проекта eurostipendii.mon.bg./ , след което е нужно да разпечатате генерирания формуляр, да го подпишете и в работните дни в периода
18.04.2017 г. – 17.05.2017 г. от 8:30 ч. до 16:00 ч. да го подадете в Центъра за кандидатстудентски прием на ВСУ „Черноризец Храбър”.

Стипендии за успех могат да получават само студентите, обучаващи се по специалности от приоритетните професионални направления по смисъла на § 4д, т. 9 от Допълнителните разпоредби на Закона за висшето образование. Приоритетните професионални направления са посочени в Постановление № 64 на Министерския съвет от 25 март 2016 г. за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и за приемане на Списък на приоритетните професионални направления. Във ВСУ „Черноризец Храбър“ се обучават студенти в следните приоритетни професионални направления:
- Информатика и компютърни науки;
- Архитектура, строителство и геодезия;
- Изобразително изкуство;
- Музикално и танцово изкуство.
За да кандидатстват за стипендия за успех студентите от приоритетните професионални направления е необходимо да се обучават в редовна форма, да са положили успешно семестриалните си изпити до зимен семестър на учебната 2016/2017 г. включително и успехът им от предходните два семестъра (за първи курс от първия семестър) не е по-нисък от Добър 4,00.

За стипендии за специални постижения могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в редовна форма (без ограничение в специалностите и професионалните направления), положили успешно семестриалните си изпити до зимен семестър на учебната 2016/2017 г. включително и успехът им от предходния семестър не е по-нисък от Добър 4,00 и имат разработки или са участвали в дейности в областта на науката, инженерно-техническите дейности, педагогическите науки, иновациите и предприемачеството, изкуството, културата и спорта, като представят документи доказващи участието. Студент може да кандидатства за не повече от 3 стипендии за специални постижения.

За повече информация:
Център за кандидатстудентски прием,
тел.: 052/355-106; eurostipendii@vfu.bg

Екип по проект „Студентски стипендии – фаза 1”
за ВСУ „Черноризец Храбър”
... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели своя публикация. ... See MoreSee Less

Във връзка с промяната в организацията на движението в района на Варненския свободен университет, касаеща маршрута на градския транспорт, за улеснение на участниците в събитието, ще бъде осигурен транспорт. Автобус на университета ще тръгне в 16:00 ч. от Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна.

View on Facebook

Като част от програмата на стартиралия във Варненския свободен университет Академичен акселератор топ ментори от Силициевата долина ще говорят за креативност, иновации и предприемачество, ще разкажат какво е „да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа, как мечтите се сбъдват, как се успява в Силициевата долина, как да предвиждат бъдещето и защо е толкова важно да се развиват „предприемачески екосистеми“. ... See MoreSee Less

BEC: Ментори от Силициевата долина и българската ИТ индустрия

април 27, 2017, 5:00pm - април 27, 2017, 12:00pm

Варненски свободен университет

BEC (Bulgarian Enterpreneurship Center) е нова организация, създадена от успешни американски предприемачи от Силициевата долина, които имат интерес към България и имат за цел да подпомогнат екосистемата в страната. Те ще търсят български стартиращи компании, които имат потенциал за развитие, ще ги обучават и ще им помагат да намерят финансиране от големи инвестиционни фондове от САЩ. BEC има идея да създаде устойчива връзка между менторите от Силициевата долина и българските предприемачи. Не пропускайте да се срещнете с Норман Винарски, Майкъл Марвин, Джейми Уйлямс, Богомил Балански, Дафина Тончева, Васил Терзиев и Лари Бийл. ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА: Българският център за предприемачи (Bulgarian Enterpreneurship Center – BEC) ще даде уникална възможност на предприемачите да намерят добър и сериозен инвеститор за техния бизнес. Успешното развитие на българските фирми, от своя страна, ще доведе до подобряване на икономическата среда в България, намаляване на безработицата, въвеждане на нови технологии и създаване на качествени български продукти и услуги. BEC е програма на Social Good Fund, неправителствена организация, базирана в Сан Франциско, Калифорния.

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели снимката на Студентски съвет на ВСУ. ... See MoreSee Less

Fraport! Една от най-големите немски транспортни компании, която стопанисва летищата във Варна и Бургас кани студентите от Варненски свободен университет на Ден на отворените врати на летище Варна, който ще се проведе на 27 април 2017г.! Тези, които приемат поканата, ще имат възможност да се запознаят с компанията, ще им бъде организирана специална разходка в зоната на обслужване на пътници и самолети, ще имат предизвикателства и изненади. Програмата започва от 13:00 и по-голямата част от нея ще протече във VIP залата на летището! Желаещите трябва да заявят намерението си до 25.04.2017г. като се свържат със СС или Кариерния център. При достатъчно голяма група ще бъде осигурен транспорт.

View on Facebook

С благодарност за високата оценка и добрите думи към г-н Цветан Мадански, споделяме коментара му за Магистърската програма "Данъчен и митнически контрол" във Филиал Смолян на ВСУ "Черноризец Храбър":

Уважаема д-р Пържанова,
Уважаема доц. Монева,
Уважаеми студенти от МП “ Данъчен и митнически контрол“,
Най-ценното, което човек в стремежа си за живот строи, са мостовете!
Заедно преминахме през един от тях, със символичната равносметка, че срещайки препятствия, ние не се спирахме пред тях.
Безкористно раздавахме своята енергия, знания и опит.
Пожелавам истински бъдещи приятелства помежду Ви, добри спомени и весели моменти!
Уважаема д-р Пържанова,
Пожелавам успех и в старта на следващата група на „Данъчен и митнически контрол“
Сигурен съм в скорошния й старт, защото обучението във Филиала е един цял нов незабравим свят!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели видеоклипа на живо на Студентски съвет на ВСУ. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели събитието на Студентски съвет на ВСУ. ... See MoreSee Less

Мартин Карбовски във Варненски Свободен Университет

април 12, 2017, 12:00pm - април 12, 2017, 6:00am

Варненски свободен университет

Мартин Карбовски гостува на студентите във Варненски Свободен Университет, на 12 април, сряда, от 12:00 часа в зала УСК 3 (Учебно спортен комплекс 3). Журналистът идва и във Варна като част от турнето "Ребългаризация", с което обикаля България. Целта е една - да се случи диалог между младите хора - да се чуе гласът на студентите, кои са за тях важните проблеми, какво мислят и какви са техните въпроси. Елате на среща с Карбовски - той иска да ви чуе, да говори с вас, да разбере как живеете в България и какво бъдеще виждате вие, младите. Всеки е добре дошъл. И питайте, защото, който пита - намира отговори.

View on Facebook

Не пропускайте срока за участие в Стипендиантската програма на ВСУ "Черноризец Храбър" - 28 април 2017 г.
Повече информация на stipendiya.vfu.bg/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Не пропускайте срока за участие в Стипендиантската програма на ВСУ "Черноризец Храбър" - 28 април 2017 г.
Повече информация на stipendiya.vfu.bg/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели събитието на Varna2017. ... See MoreSee Less

Varna Flow 2017: The Stage

април 7, 2017, 7:30pm - април 7, 2017, 2:00pm

Площад Независимост, 9000 Варна, България

Varna Flow 2017 ви представя концерт "The Stage" по случай откриващото събитие на Варна Европейска Младежка Столица 2017. На сцената ще застанат, специално за вас: SkilleR Pe4enkata Beatbox @ICE CREAM Angel Kovachev & The An’Faithful Band Connection Crew Varna @Варненски Симфоничен Оркестър @DJ Emotion Начало: 19:30ч Място: Площад "Независимост" Вход свободен с добро настроение! За всички останали ще се постараем, пo време на концерта, да го подобрим на максимум! :)) Очакваме ви!!

View on Facebook