Актуално


Ревю Varna Free Fashion night
с участието на студенти от специалност „Мода и мениджмънт в модата“

6.02.2017

19:00

Клуб номер 1


Майсторски клас „КОД ДАНЪЦИ“
с лектори: Милена Колева – Директор на ТД на НАП Варна, Енчо Йорданов – Мениджър в Taxback.com, Галина Петрова – Лектор в Учебен център към Митница – Балчик.

11,12.02.2017

9:00

Зала 407


Уъркшоп „Реновация на паметници на недвижимото културно наследство“ с лектори от Италия, Франция, България – съвместно с Български съвет за устойчиво развитие (BGBC)

24.02.2017

13:30


Ревю по повод рождения ден на предаването „На светска вълна“ по БНТ, с участието на студенти от специалност „Мода и мениджмънт в модата“

27.02.2017

19:00

Клуб номер 1


Значимото световно присъствие като учен и изследовател в областта на градското планиране, както и волята за подкрепа и научно ръководство на създадената студентска лаборатория „Варна – град за хората“, са основание Архитектурният факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ да предложи на членовете на Академичен съвет номинацията на проф. арх. Ян Гейл за удостояването му с почетното звание „Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет. ... See MoreSee Less

Ян Геел (Jan Gehl) е датски архитект и урбанист, роден на 17 септември 1936 г. Получава магистърска степен по Архитектура от Кралската Академия за изящни изкуства на Дания, където е лектор и професор по Градоустройство, както и гостуващ професор в Канада, САЩ, Нова Зеландия, Мексико, Австралия, Белгия, Германия, Полша и Норвегия. Кариерата му е фокусирана в повишаване качеството на живот в градовете чрез подобряване на възможностите за пешеходно и велосипедно движение. Публикува няколко книги, сред които „Живот между сгради” (Life Between Buildings) – 1987, „Публични пространства, обществен живот” (Public Spaces, Public Life) – 2004, „Градове за хората” (Cities for People) – 2010. През 2004 г. провежда изследване на градската среда в Лондон и става част от инициативата за подобряване на публичните пространства, позната под името „The Castleford Project”. През 2007-2008 г. е нает от Транспортния департамент на Ню Йорк, за да създаде концепции за градски дизайн, насочени към пешеходците и колоездачите. Има съществено влияние в Австралия и Нова Зеландия, заради негови изследвания върху центровете на градовете Мелбърн, Пърт, Аделаида, Сидни, Оуклънд, Уелингтън, Кристчърч и други. Ян Гейл е почетен доктор на Heriot-Watt University (Шотландия) от 1992 г. и почетен академик на The Academy of Urbanism (Великобритания) от 2007 г. Награден е от Международния съюз на архитектите (1993 г.) за приноса му в градоустройството с награда Sir Patrick Abercrombie Prize и с наградата на Ландшафтния институт във Великобритания (2008 г.). Почетен член на Американския Институт на Архитектите. Значимото световно присъствие като учен и изследовател в областта на градското планиране, както и волята за подкрепа и научно ръководство на създадената студентска лаборатория „Варна – град за хората“, са основание Архитектурният факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ да предложи на членовете на Академичен съвет номинацията на проф. арх. Ян Гейл за удостояването му с почетното звание „Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет.

View on Facebook

Заповядайте на тържественото откриване на новата академична 2017/2018 година на 2 октомври (понеделник) от 10:00 ч. в Източния парк на университета.
В рамките на откриването на учебната година ще се проведе и тържествена церемония за удостояването на проф. арх. Ян Геел с почетното звание "доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет".
Очакваме Ви!
... See MoreSee Less

Тържествено откриване на учебната 2017/2018 година

октомври 2, 2017, 10:00am - октомври 2, 2017, 5:00am

Заповядайте на тържественото откриване на новата академична 2017/2018 година на 2 октомври (понеделник) от 10:00 ч. в Източния парк на университета. В рамките на откриването на учебната година ще се проведе и тържествена церемония за удостояването на проф. арх. Ян Геел с почетното звание "доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет". Очакваме Ви!

View on Facebook

Заповядайте на тържественото откриване на новата академична 2017/2018 година на 2 октомври (понеделник) от 10:00 ч. в Източния парк на университета.
В рамките на откриването на учебната година ще се проведе и тържествена церемония за удостояването на проф. арх. Ян Геел с почетното звание "доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет".
Очакваме Ви!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели публикацията на Информатика и компютърни науки at ВСУ "Черноризец Храбър" vfu.bg/cs. ... See MoreSee Less

Избери подходяща специалност от портфолиото на #VFU. Правилната програма ти гарантира дълготраен интерес и професионално развитие. Научи повече за програмите: #ДигиталенМаркетинг - goo.gl/YFqvVg #ДигиталенМаркетинг и #УебДизайн - goo.gl/z6Cp8a #УебДизайн - goo.gl/PDv9L7 #ДигиталнаИкономика - goo.gl/WGV1VG За въпроси: cse@vfu.bg

View on Facebook

С дълбока скръб научихме за внезапната кончина на нашия колега и приятел доц. д-р Христо Гиневски – дългогодишен преподавател по стопанска история, езикова култура и краезнание във филиала на Варненския свободен университет в Смолян, председател на Съюза на историците в Смолян, председателят на Народно читалище „Кирил Маджаров” и на областния съюз на читалищата в Смолянско, главният мотор и неуморен организатор в издаването на сп. „Родопи“.
Ръководството и Настоятелството на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", колегите от Филиал Смолян, преподавателите, студентите и служителите се разделят с човека и учения, отдал своята мъдрост и любов на младите хора. Разделяме се с човека - еталон за родолюбие и морал, с приятел и много скъп на сърцата ни човек.
В този тъжен ден поднасяме нашите искрени съболезнования за загубата на един високо ценен професионалист и добър човек! Печални от тъжната новина, ние се присъединяваме към скръбта и непрежалимата загуба на членовете на семейството на доц. д-р Христо Гиневски.
„Духовното оръжие е непобедимо“, казваше той и неговият светъл дух остава завинаги сред нас!
Нека бъде светла паметта му!
Дълбок поклон!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели видеоклипа на Студентски съвет на ВСУ. ... See MoreSee Less

Хубава и усмихната неделя :) #ПавилионНаЗнаниетоиМладежкатаКреативност #studentVFU #summerVFU #Varna

View on Facebook

Варненски свободен университет сподели видеоклипа на Студентски съвет на ВСУ. ... See MoreSee Less

ПАВИЛИОН НА ЗНАНИЕТО И МЛАДЕЖКАТА КРЕАТИВНОСТ

View on Facebook

Със значимо институционално присъствие
беше даден старт на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“
във Филиал Смолян на ВСУ „Черноризец Храбър“
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ако не ти се стои на обекта, а предпочиташ да проектираш в офис, да си строителен инженер – проектант, заложи на интелектуалния труд и се запиши в магистърска програма „Строителни конструкции“ и само след година и половина, вземи своята проектантска правоспособност!

Очакваме те!

Гр. Варна, к.к. „Чайка“, Архитектурен факултет, Катедра „Строителство на сгради и съоръжения“
Телефони за контакт: 052 359 621; 052 359 589
E-mail: sss@vfu.bg
Facebook страница: Arch.Faculty
ksp.vfu.bg/magistar/specialnosti/stroitelni_konstruktsii/

Изнесен център за кариерно консултиране и кандидат-студентски прием гр. Пловдив
жк. "Тракия", булевар "Цар Освободител" 63 А
Архитектурен факултет, Катедра „Строителство на сгради и съоръжения“
телефон: +359 886 656 080; +359 878 665 295.
E-mail: vfuplovdiv@abv.bg
Facebook страница: vfu.plovdiv
ksp.vfu.bg/magistar/specialnosti/stroitelni_konstruktsii/
... See MoreSee Less

View on Facebook

За да изберете правилната програма по #СофтуерноИнженерство, трябва да прецените какво можете, какво знаете, какво искате и от какви кадри има нужда ИТ индустрията!

НАПРАВЕТЕ ЛЕСНА ПРОВЕРКА за подходящата за Вас програма от тук: goo.gl/hePFns
Правилният избор е стратегия, която гарантира:
- Работа, която ще харесвате и възможности за кариера, с която да се горедеете.
- Удовлетвореност и мотивация за развитие.
- Това, че ще сте сред най-добрите ...

Вижте още за магистърските програми тук:
sem.vfu.bg или vfu.bg/cs
За въпроси: cse@vfu.bg

#SoftwareEngineering, #Programming, #IT, #ComputerScience, #VFU
... See MoreSee Less

View on Facebook